Pompoen, gevuld

gevulde pompoen

(voor 4 personen)

Wat:
1 flespompoen
1 ui
250 gr. rundergehakt (of ander, kan ook vega)
1 paprika / wat champignons / half pepertje, of wat je maar lekker vindt.
Olijfolie
Geraspte kaas (elke soort kaas is goed, Hollandse, mozzarella, feta, etc.)
Zout en peper en kruiden naar smaak; zoals kerriepoeder, paprikapoeder, worcestersaus, ketjap, mosterdpoeder, gemberpoeder, tijm, peterselie, etc. Of wat tomatenpuree of ketchup. Wat je zelf ook maar lekker vindt door je gehakt.

HOE:
Pompoen:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de pompoen en halveer hem. Verwijder de pitten, maar houd deze apart. Kwast of spuit wat olijfolie over de pompoenhelften, en een heel klein beetje zout en peper. Leg ze met de snijkant naar beneden in een ingevette ovenschaal en laat ongeveer 45 minuten garen.

OPTIONEEL:
Pompoenpitten
Ondertussen kun je de pitten schoonwassen en 20 minuten koken in water met wat zout. Daarna droogwrijven (met theedoek of keukenpapier) en met wat grof zeezout en ietsje olijfolie in een schaaltje in de oven zetten. Ook zo’n 20 minuten, en halverwege even omscheppen. Ze worden dan iets bruin en lekker knapperig. Heerlijk als snack!

Gehaktprutje:
Als de pompoenhelften in de oven staan, snipper je de ui, en bak je die in een koekenpan met wat olijfolie. Daarna doe je het gehakt erbij en de gesnipperde paprika/champignons. Maak het lekker naar eigen smaak met zout, peper en de kruiden die je lekker vindt. Even proeven; het moet een beetje pittig worden, want de pompoen is van zichzelf zoetig. Je kunt het als laatste evt. wat binden met een eetlepel tomatenpuree en een klein beetje water.
Als de pompoenhelften gaar zijn, vul je ze met het gehaktmengsel en drukt het een beetje aan.
Aftoppen met geraspte kaas.

(Als je dit een dag van tevoren maakt kun je het afgedekt in de koelkast bewaren. Voor het eten zet je het dan 25 minuten in de oven op 180 graden.)

Zorg er in ieder geval voor dat in de oven (of onder de grill) de kaas een mooi korstje krijgt.

Erg lekker met basmati rijst bijvoorbeeld.

En mijn persoonlijke tip: als je van koriander houdt, er als allerlaatste wat verse gesnipperde koriander overheen strooien, heerlijk!

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s