Cheesecake

Er is geen goede beschrijving voor het smeuïge, en tegelijk kruimelige, romige en toch droge, rijke en toch frisse gevoel van een hap perfecte cheesecake te geven, dit MOET gewoon geproefd worden!cheesecake

Doe in een taartvorm een pak bastognekoeken (in kruimels) en meng met 125 gr. gesmolten boter. Strijk mooi plat met een lepel. Zet in de koelkast.

Verwarm de oven op 130 graden.

Goed mengen in een kom:
200 gr. roomkaas
400 gr. volle kwark
200 gr. witte basterd
2 eieren
100 ml. slagroom
1/2 citroen
20 gr. vanillesuiker

Doe dit mengsel op de kruimelbodem en bak in de oven 1 uur op 130 graden.

De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven (met de ovendeur op een kier) afkoelen tot kamertemperatuur (plm 2 uur) en zet voor het serveren een nachtje afgedekt in de koelkast.

Als hij koud is, kan er ook nog een citroengelei op worden gedaan.

Die maak je door 3 blaadjes gelatine te weken en deze op te lossen in (een kopje met een beetje warm gemaakte) vloeistof, bestaande uit sap van een citroen en sap van een sinaasappel, aangevuld met water tot 200 ml. Dit giet je voorzichtig over de taart en laat dit minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je hem nog versieren met stukjes citroen.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s