Bread and butter pudding van kerststol

Voor de kerstdagen krijg je nogal eens een kerststol. Nu vinden wij dat thuis wel lekker, maar alleen als er spijs in zit. Wat doe je als je een kerststol krijgt zonder spijs? Zonde om hem weg te gooien immers?
Je kunt er bijvoorbeeld wentelteefjes van bakken, of je maakt er een heerlijke broodpudding van. Dat klinkt minder lekker dan het is. Dit is echt een heerlijk toetje; een echte Engelse bread and butter pudding, maar dan ook een hele lekkere! Natuurlijk kun je dit ook maken van een kerststol mèt spijs! Dan is de pudding nòg lekkerder!

Wat heb je nodig:
+ een halve kerststol
roomboter
30 gr. suiker
1/2 liter melk
snufje zout
1 ei
2 a 3 eetlepels rum
Wat zacht fruit, wat je over hebt, bijv. frambozen, of appelcompote.

Hoe:
Beboter de ovenschaal. Snijd de stol in plakken en besmeer dik met roomboter. Snijd deze in repen en leg met de beboterde kant naar beneden in de schaal. Maak lagen van het brood en sprenkel daar steeds wat suiker over, en zacht fruit. (Ik deed er deze keer wat appelcompote in; heerlijk.) Verdeel de rum over de eerste laag.
Klopt het ei los in een schaaltje. Verwarm de melk in een pannetje, en doe daar het zout in. Giet dan de warme melk over het geklopte ei, steeds roerend. Giet het eimengsel over het brood, dek af, en laat een half uur zo staan.

Verwarm de oven voor op 190°C. Zet in de oven en bak ongeveer een half uur. Het wordt goudbruin.
Eet warm op. Het is ook heerlijk met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s