Focaccia

Wat:

Voor het deeg
500 gr bloem
10 gr zout
7 gr gedroogde gist
30 ml olijfolie
340 ml lauwwarm water

Verder:
olijfolie
Smaak naar keuze; bijv. geraspte kaas, tijm, gedroogde tomaten, olijven.

Hoe:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng door elkaar en kneed + 10 minuten. Het blijft vrij plakkerig. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg daarin. Dek af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.

Vet een bakplaat in met olijfolie en stort daar het gerezen deeg voorzichtig op. Probeer de luchtigheid die tijdens het rijzen is ontstaan te behouden. Rek het deeg voorzichtig uit tot een mooie grootte. Bestrijk de bovenkant met nog wat olijfolie en verdeel je smaak naar keuze erover. Lekker is ook grof zeezout erover sprenkelen. Laat dit, afgedekt, nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Druk het brood op verschillende plekken in met je vinger om er van die mooie kuiltjes in te krijgen, en bak het vervolgens in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de focaccia afkoelen op een rooster.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s